Novell del 1

Hej hopp!

Novellen är nu klar, den blev mycket längre än vad jag tänkt, så jag lägger upp första delen nu ikväll så får ni tycka till om den, och blir det populärt lägger jag upp del 2 i morgon innan skolan.

Så go on, kommentera mera! ♥

Ciao

___________________________________________

Regnet smattrade mot fönsterrutan. Ute var himlen färgad blygrå och knappt någon var ute. Inte ens bilarna verkade vistas på vägarna denna dag. Hon rös till när hon tänkte på kylan som väntade utanför, snart skulle hon bli tvungen att gå. Hon svepte filten tätare om sig och gick tillbaka in i sovrummet. Där i sängen låg han, vackra Lukas, naken och ogenerad, med den muskulösa ryggen blottad mot dörröppningen där hon stod. En tår trillade nerför hennes kind. Hur hade hon hamnat här egentligen?

   Klockan ute i hallen plingade till. Halv åtta…Gick hon nu skulle hon hinna hem innan Mårten kom tillbaka från kursen. Men ville hon verkligen det? Det var hon inte säker på. Natten hade gett henne en upplevelse som vänt upp och ner på hela hennes verklighet. Hon var inte säker på något längre.

   Gårdagen hade varit fredagen den 13:e, otur hade nog många sagt, men hon var inte säker på om det var otur det som hände. Hon hade vaknat alldeles för tidigt efter på tok för lite sömn under natten. Dagens enda lektion hade varit den jobbigaste. Kursens sista, och största, tenta. Alla i klassen hade varit ovanligt tysta när de samlats utanför provsalen, och nervositeten hade varit så tydlig att man kunnat ta på den. För henne hade det känts ganska okej, hon var förberedd, och var nöjd när hon lämnade ifrån sig tentan. Efteråt hade ett gäng i klassen samlats för att luncha ihop och prata om tentan samt kvällens aktiviteter. Alla var de rörande överens om att utgång var ett måste. Även om hon inte var så himla peppad på en utekväll så smittade de andras entusiasm av sig ordentligt. Hennes planer hade annars varit ett maraton av TV-serier och glass i väntan på att Mårten skulle komma hem. Men innerst inne visste hon att det bara var en stor fet lögn. Hon skulle ligga hemma i sängen och vrida och vända sig med sina tankar och bara må dåligt. Därför svarade hon snabbt ja när det blev tal om förfest hos Dennis och sedan dra ut på den lokala nattklubben, som för övrigt var den enda med någorlunda priser i närheten, som även hade bra musik och bra drag. Innan de skildes åt var hennes humör nästan på topp inför kvällen, och det skulle snabbt hamna på ända uppe på toppen.

   Väl hemma i sin lilla 1:a hade hon rivit ut vartenda klädesplagg i garderoben på jakt efter något att ha på sig. Hon ville vara riktigt snygg ikväll, hon struntade i att folk skulle stirra, det var lite det hon ville. Mårten må vara hennes pojkvän sedan nästan två år tillbaka, men allvarligt talat så hade glöden svalnat rejält mellan dem det senaste halvåret, men ingen av dem hade velat tillstå det. De hade försökt flera gånger att blåsa liv i kärleken men de hade alltid kommit tillbaka till samma punkt igen efter en vecka eller två. Nu var han flera mil bort på någon kurs för jobbet och innan han åkte i tisdags hade de bråkat för säkert tionde gången på lika många dagar. Innan han åkte hade han dock sagt förlåt och sagt att avståndet kanske kunde vara bra så de fick tänka lite var för sig. Skitsnack, hade hon tänkt, men ändå sagt okej och sett honom gå ut genom dörren till den väntande taxin. Därför kände hon inte så mycket skuld över sitt klädval. Om han skulle vara borta med sina jobbarkamrater och lämna henne arg och besviken skulle hon fasen i mig roa sig så mycket hon kunde.

   När klockan närmade sig sex satte hon sig på sin gamla damcykel och trampade iväg mot Dennis. Han delade lägenhet med två andra killar i klassen och den var rymlig nog att rymma säkert hela klassen plus några till, men när hon kom dit blev hon paff över att det bara var ett tiotal personer där. Det var Dennis, såklart, och hans rumskompisar Daniel och Gustav, samt Johannes, Petra, Kricke, Hanna, Omar, Filip och Zacke. Bara folk från klassen med andra ord, men ändå så lite. Det visade sig dock att drygt halva klassen hade åkt hem till sina familjer över helgen eftersom nästa kurs inte började förrän på onsdag, och några andra hade inte haft lust. Mestadels var det tjejerna som inte haft lust, de skulle vara hos sina pojkvänner eller något liknande. Typiskt, tänkte hon, men kom snart på bättre humör när festen började komma igång litegrann.

   Kvällen fortgick med massa snack och en och annan liten lek. ”Jag har aldrig” var väldigt populär och snart hade gruppen delat med sig av det mesta de varit med om på det sexuella planet. Att dessutom alla hade blivit ganska packade bidrog ganska rejält till den avslappnade stämningen. När klockan närmade sig elva funderade de på att dra vidare till krogen. Medan alla trängdes i hallen efter sina kläder så beslutade sig några för att dra sig hemåt. Petra mådde riktigt dåligt och Omar beslutade sig för att följa henne hem, han var ju ändå Petras kille. Hanna mådde inte heller så bra så hon följde med.

- Jaha du, Sämy, du blev ensam kvar med grabbarna, skrattade Filip när de andra hade gett sig iväg hemåt.

- Verkar så, så jag hoppas ni tar hand om mig, skrattade Sam. Och nej, Sam, var inte hennes namn, men det var mycket lättare att säga än Samantha, och inte lika internationellt. Hennes föräldrar var från USA, därav namnvalet. Inte hade hon något emot det, men det var ju så långt.

- Klart vi passar dig, du är ju vår bitch ikväll, flinade Zacke och blinkade.

- Men lugn nu, hon är ju stadgad, eller? sa Filip med en frågande blick på Sam. Och just det ögonblicket var egentligen det som avgjorde resten av kvällen.

- Nej, inte ikväll…

- Nähä, men jag trodde…? Filip såg frågande ut.

- Fråga inte, nu ska jag bara röja järnet ikväll, och ni ska hjälpa mig! Hon lade varsin arm om Filip och Zacke som stod närmast och log flirtigt mot resten av killarna.

   När alla klätt sig och precis skulle ge sig av så ringde det en telefon någonstans. Gustav var snabbt inne i sitt rum och kom sedan ut, pratandes med någon, uppenbarligen någon han kände. Alla tittade frågande på varandra och på Gustav, som bara flinade till svar. Till slut lade han på och sa:

- Det var Lukas, han har astråkigt på sin förfest och undrar om han kan hänga på oss bort till Gullberget. Sam ryckte till. Lukas! Med ens var hon väldigt medveten om hur hon såg ut, hon hade ju faktiskt klätt sig ganska utmanande för kvällens skull. Men aldrig hade hon trott att hon skulle träffa på Lukas.

- Klart han kan hänga med, sa hon så nonchalant hon kunde, och alla höll med.

- Men vi som tänkte dra ner till stan och gå på krogen där, sa Kricke plötsligt.

- Ja, precis, instämde Johannes.

- Men gå ni till stan då, jag kan följa med, sa Dennis.

- Jamen dåså, då var det löst, sa Zacke. Jag vill inte ner till stan för det är så himla dyrt. Jag ska hem nästa helg så jag vill inte slösa för mycket.

- Men om ni tre går ner till stan då, sa Sam sakligt, så tar jag med mig mina fyra kavaljer här till Gullberget så får vi väl höras under kvällen om det är jättetrist på något ställe.

- Smart, så kan vi göra, sa Dennis.

- Tur du är här och styr upp, skrattade Gustav och slog knytnäven lite löst på Sams arm. Gruppen följdes åt nerför trapphuset och skildes sedan för att dra vidare till sina ställen. Trion som skulle till stan lämnade sina cyklar och delade på en taxi medan Sam och ”hennes” killar började trampa mot Gullberget.



Slut på del 1







HALLÅÅÅ, jag vill ha MEEEER!! :D:D:D

2010-09-28 » 12:36:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback