I skapartagen

Ibland slår den till, lusten att skapa något.

Idag blev det ett par av mina svarta leggings som förvandlades från ett par vanliga, trista till ett par rätt så coola med lite attityd. Steg för steg nedan!

1.

Lägg leggingsen på en plan yta.



2.

Rita upp där du vill ha revor. Jag gjorde elva st och använde en vanlig vit krita.



3.

Klipp där du ritat tills du fått lagom långa revor, förslagsvis bara på framsidan.



4.

Färdigt! Justera revorna, klipp fler eller bara var nöjd och fundera ut vad det ska matchas med.



Dagens skaparidé klar!

Ha en fortsatt bra dag!

Ciao


Yesterdays

Goddagens fina läsare!

Lördag idag (tror jag?) och skallen dunkar lite lätt, som sig bör. Var som sagt på klassfest igår, vilket var riktigt nice, blev dock en väldigt lugn kväll med mest bara massa prat. KVällen fortsatte på en av studentpubarna, Origo, där det inte vart så mycket bättre. Fast det gjorde inte så mycket, jag kände mig väldigt nöjd med att bara sitta vid ett bord med lite folk och snacka. Lite allmänt, lite sport och lite deep-talk. Gick hem redan strax före ett med en skön känsla i magen. Följde med Tobbe och Simon som köpte mat på pizzerian, själv satt jag bara och försökte undvika att somna, haha! Kom hem, tvättade av mig och slocknade i sängen min.

Men ja, man kan tro att jag inte skulle vara så bakis idag, och det är jag inte egentligen, men mitt huvud gör ont. Tror jag fick i mig för lite vätska igår, då brukar jag få huvudvärk dagen efter, booze or no booze! Sitter och dricker kaffe nu, sen tror jag att jag ska ta en promenad i det fina vädret, man vet ju aldrig hur länge till det stannar...

Hoppas mina läsare har en fin lördag!

Ciao

PS. Glöm inte Earth Hour ikväll! 20.30! DS.






I can feel the beat

Att säga att det var längesen jag skrev är väl en underdrift, men ja...det är längesen, haha! Har inte haft nåt intressant att skriva om egentligen så det är väl mest därför det inte blivit. Det mest spännande är väl att jag har gått och fått mig en trampettlicens att använda sen när man kommer ut och jobbar! Känns ganska nice må jag säga, även om jag under utbildningen märkte att jag på senare år verkligen blivit feg...eller så var det för att jag inte var riktigt kry.

I alla fall, nu är det full rulle igen, nästa vecka går vi ut på långa praktiken, lite påsk på det och en massa annat kul. Just idag har jag spenderat morgonen på IKSU med min goa Mallan, ett pass spinning och Core Control på det. Hur grymt som helst och det var ruggigt gott med frukost när jag kom hem igen. Nu ska jag slänga mig i duschen, sen får vi se vad dagen bjuder på fortsättningsvis. Ikväll är det dubbelbokat på fest, en klassfest och en inflyttningsfest. Just idag smäller klassfesten högre pga praktiken, men vem vet, vi kanske drar oss iväg till inflyttningsfesten senare under kvällen, vi är ju trots allt alla bjudna hehe!

Aja, ha en jättefin fredag fina läsare!

Ciao



En liten bild från Hemavan-veckan med klassen!


Pocketful of sunshine

Godmorgon!

Solen skiner utanför fönstret och min skalle dunkar. Ännu en natt med en aning för lite sömn. Kan inte begripa't!? Jag tycker jag får sova tillräckligt på nätterna men likt förbaskat så är jag trött på dagarna. En sak är då säker, jag kommer slockna på bussen till Hemavan.

Hemavan ja, idag är det dags! Nästan allt är packat och klart, maten är packad och alla kläder för utom täckjacka och täckisarna...dom som jag skulle laga...ehe...tja, jag har ju fortfarande lite tid på mig innan jag måste gå. Siktar på att börja röra mig vid tolv och få lite sällskap av Simon K som bor granne. Kan behöva lite mentalt stöd nu när man ska släpa allt bort till IKSU, haha!

Innan dess så ska jag diska, borsta tänderna, vattna mina blomster och packa klart det sista I guess. Sen är det bara hoppas och hålla tummarna för att jag inte glömmer något...fast jag lyckades bra med att pricka av allt på min checklista igår när jag packade, så det ska nog inte vara nå problem.

Som ni förstår komemr ju uppdateringen vara lika med noll denna vecka. Jag orkar inte och har inte tid att göra några tidsinställda inlägg så ni får klara er ändå! Ska kompensera nästa helg när jag kommer hem, då har jag nog massa bilder att bjuda på också, och sånt gillar man ju? Hehe!

Nä, nu ska jag sätta fart annars komemr jag få stressa ihjäl mig strax innan tolv, jag är nog hellre klar halv tolv så kan jag ta en powernap innan jag går, hehe!

Hoppas att ni alla får en underbar söndag och en fantastisk vecka, jag ska i alla fall göra mitt bästa för att ha det!

Ciao




"Mello" 2012

Jahapp...

För  det första: jag har inte sett en endaste deltävling detta år, bara två låtar i andra chansen. Likt förbannat föll jag för trycket och kollar nu på finalen. Ska jag ge min åsikt på alla bidrag allt eftersom som så många andra? Jo, he tro jah...


1. David Lindgren - Shout it out

Clubmusik, jag gillar det, men det är väldigt mainstream...känner igen killen nånstans ifrån...kan dock inte komma på varifrån, haha!

2. Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern - Jag reser mig igen

Lite småskön...men minst lika konstig, haha!

3. Dead by April - Mystery

Jag gillar Dead by April och den här låten tycker jag är helt okej, det är deras stil även om jag tycker den var i snällaste laget. Men som sagt, klart godkänd.

4. Lisa Miskovsky - Why start a fire

Norrländskt vemod blandat med internationell pop? Kan mycket väl bli bra, men personligen faller den här mig inte i smaken, den är lite för tråkig, även om den var fin.

5. Top Cats - Baby Doll

Svängig, härlig och awesome! Jag har en liten inneboende rockabilly-prinsessa och hon jublar över detta bidrag. Min absoluta favorit! Super!

6. Loreen - Euphoria

Jag är lätt avundsjuk på hennes röst, och detta bidrag ger mig rysningar. Riktigt bra, den här kommer spelas sjukt mycket på klubbarna framöver kan jag säga. Näst bästa bidraget i mina ögon, även om jag tror att detta bidrag skulle klara sig bättre i ESC än Top Cats.

7. Ulrik Munther - Soldiers

Söt liten pojke med en mysig liten låt. Helt okej måste jag säga. Men det är också det enda jag har att säga, haha!

8. Björn Ranelid & Sara Li - Mirakel

Den här har jag hört blandad kompott om, och vad är då min åsikt? Svårbestämd, tycker det är lite kul att han gör som han gör, men jag vet inte om jag gillar det...känns som en blandning av...fjortidunk och radioprat? Ett bra budskap dock.

9. Molly Sandén - Why am I crying?

Det kanske märks att jag inte är en ballad-tjej, och den här gången är inget undantag. Vacker låt, men för tam för min smak...

10. Danny Saucedo - Amazing

Ytterligare en pop/clublåt, skönt gung och tempo...jag diggar dom självlysande kostymerna, hehe! Men ja, ungefär som på David Lindgren, jag gillar den.




För att undvika massa onödiga kommentarer så säger jag redan nu: Det här är mina högst personliga åsikter, håller ni inte med så gör det inget, men spy inte galla på mig för det, för jag gör inte det på era åsikter!

Ha en fortsatt härlig kväll alla fina läsare!

Ciao



Kvällens bild blir en bild från senaste festen! Jag och min fina puppa Käs! ♥

Trött i kropp och knopp

God eftermiddag i stugorna!

Hemma från två timmars innebandyspel och har precis klätt mig efter en härlig dusch. Rumpan värker och även ryggen, konstigt nog? Undrar om man är lite ovan, haha! I alla fall så var det riktigt roligt, väldigt jobbigt dock då vi bara var sex pärs så vi fick spela 3 mot 3. Hörlurarna fick jag tillbaka också, awesome! Dom var riktigt jävla snabba, det tackar jag för. Så som jag skrev i förra inlägget, direkt efter drog jag ner till stan och hämtade dom och promenerade sen upp till IKSU, drog i mig ett äpple och sen var det dags.

Resten av dagen och kvällen ska ägnas åt att betala räkningar, laga täckisarna och bara chilla allmänt, hehe! Ska fixa den sista köttfärsen också men det får bli senare. Funderar dock starkt på att börja redan nu med att göra lite middag, är grymt hungrig!

Vad tror vi? En kycklinggryta månntro...

Ciao




Chill out

Goddag!

Fredag, finally! Woho!

Rapporten är inskickad, tvätten är ihopvikt och undanstoppad, hälften av köttfärsen är torkad och den andra halvan är på gång, mina hörlurar är på lagning och javan står framför mig. Kort sagt, idag är det lite bättre än igår!

Vad har jag då kvar att göra idag? Hämta mina härlurar förstås, betala räkningar och laga hålet i mina täckbyxor. Ja, det är väl det som ska göras idag, då blir lördag en chillar-dag med inslag av packande inför söndag. Jo just ja, ska iväg och lira lite idag igen, hoppas vi blir fler idag än igår. Problemet är bara att min laddning köttfärs är klar mitt under innebandyn haha! Får be nån i korren ta ut det åt mig, ska nog inte vara nå problem, dom är så snälla.

Tror jag ska börja med att betala mina räkningar, kommer gråta lite över alla förlorade pengar, men men, that´s life I guess!

Ha en bra fredag kära läsare!

Ciao



Update:
Dom ringde precis från Kjell o Company, mina hörlurar är klara! WOHO!!!

Tack så mycket, ni gjorde precis min dag Kjell med vänner! ♥


Stressig dag

Hej hopp alla läsare!

Idag är en lätt stressig dag, känns som att jag har varit igång non-stop och än är det inte över. Började dagen med en tur till stan för att komplettera lite saker inför fjällen (upptäckte till exempel att jag inte hade något att äta ur...illa!), Clas Ohlson kirrade detta! Sen iväg till Strömpilen för att kolla en jacka till min lilla murra Käs, för att sedan avsluta på ICA Maxi för att handla all mat till nästa vecka.

Kom hem, han få i mig lite mat och packa upp alla varor (gjorde även ren min ena hylla i kylskåpet, vilket behövdes...) sen har jag varit på IKSU och gjort av med lite energi i form av innebandy med några av grabbarna. Svettigt värre! Just nu sitter jag med en kopp java och har just stekt klart all köttfärs som jag ska torka inatt inför fjällen. Det blir bra mycket lättare i ryggsäcken att konka runt på än knappt 3 kilo rå köttfärs, dessutom håller det bra mycket bättre! Hoppas bara att det funkar! *fingers crossed*

Så nu ska jag dricka upp mitt kaffe och lugna ner mig några knop, sen blir det rapportskrivning innan duschen. Elelr jag kanske ska duscha efter kaffet? Fan, måste vika och få undan tvätten också...

Suck, jaja, ni ser, stress och non-stop var orden!

Ha det bra!

Ciao




Längtar tills man får se fjällen igen! (Bild från Borgafjäll 2011)


Oproduktiv dag

Hello folks!

Har haft en väldig icke.produktiv dag idag ska jag säga. Känns som att det vettigaste jag gjorde på hela dagen var att gå på ett pass Body Pump. Eller jo, jag fixade lite på rapporten! Annars har jag mest tittat på TV och bara varit. Funderar på att börja på en liten att-göra lista för resten av veckan, så jag får någe struktur. Som det känns nu så gör jag ju typ inget haha!

Men men, snart väntar Project Runway på TV, så då komemr jag ju vara bänkad...har för ovanlighetens skull flyttat mig till min ena fåtölj för att se på burken idag...det var skönt! Insvept i min filt och med en av mina nallar i famnen, det var ganska så mysigt så jag tror jag ska göra om det sen.

Btw så har jag försökt ta några bilder på tröjan jag köpte ogår, som jag lovade, men ta mig tusan, idag fastnar jag inte på bild alls. Antingen såg jag ut att väga 20 kilo mer än vad jag gör, eller så blev bilden suddig och konstig. Så nej, bild på min tröja får vänta tills nån annan gång. För er som ändå är nyfikna kommer här två bilder från Monkis hemsida på tröjan.





Så, nu ska jag försöka sysselsätta mig i typ 45 min innan jag ankrar i fåtöljen!

Ha en bra kväll!

Ciao


Short stop

God kväll läsare!

Här sitter jag nöjd och glad. Har löst mitt sovsäcksproblem inför nästa vecka då vi drar till Hemavan, hoppas bara att det funkar (fingers crossed), och har under dagen kompletterat med lite kläder så jag slipepr frysa, kung det! Köpte även lite smått och gott på Lagerhaus och en fethärlig tröja från Monki. Jag som aldrig brukar hitta något där! Såg en av de som jobabde där ha tröjan på sig och tänkte precis fråga var den fanns när jag hittade den. Provade och belv totalkär! Så himla skön och snygg modell! Ska ta en bild imorgon så får ni se!

För övrigt så har jag suttit och funderat lite på mitt hår. Tänkte klippa mig förra veckan när jag var hemma i Sundsvall men sen tänkte jag att det avr lite onödigt med tanke på att vi skulle till Hemavan. Så jag planerar att gå till frissan under påsklovet istället. Så jag har redan börjat fundera lite på vad jag ska göra...och har två idéer. Antingen ska jag behålla samam frisyr jag har nu, bara rensa lite och klippa upp det, eller så ska jag gå helt bananas och klippa av mig håret. Nu pratar jag inte raka av allt, men jag är lite småsugen på att kapa längderna strax under öronen och klippa upp det som en jävla boll, eventuellt med en rak lugg, annars en snelugg. Något likt dessa:

   

Jag gillar verkligen den första och den sista, men har ingen aning om jag skulle passa i kort hår. Sist jag klippte av mig håret såg jag ut som en svamp, haha!

Vad tror ni? Eller har ni något annat förslag?

Ciao


Dags att vara egooooooooo

Städningen är klar!!!

Har slängt i mig mat, träningen sket jag i, får köra stenhårt till veckan istället, mohahah! Så nu är det dags. Nu blir det en totalt egoistisk kväll! Först ska duschen intas, med allt vad det innebär, sen ska jag lägga en ansiktsmask (om jag har någon kvar), skämma bort min kropp med massa body lotion och ge mina tassar en omgång med fantastiska Satin Hands från Mary Kay. Ska fixa ögonbrynen också kom jag på, det behövs...

Efter det blir det sängläge och kika på The proposal och ladda inför en fethärlig ledig vecka!

Ha en bra kväll, finaste läsare!

Ciao






Cleaning all my problems away

Godmorgon världen!

Solen skiner även idag och mitt humör verkar ha blivit en aning bättre. Fortfarande ganska likgiltig, men idag känner jag ändå att jag kan ta tag i lite saker. Så, min dag ser ut som följer:

* Städning 2.0 - här ska plockas, diskas, skuras dammsugas, bäddas rent och fixas som aldrig förr!
* Träning - det är ett tag sen nu, så nu jävlar ska det göras!
* Take care of myself - kommer avsluta denna dag med en lång härlig dusch och sen bara ta hand om mig själv, en ansiktsmask, lite satin hands, massa body lotion och sen krypa ner i en nybäddad säng i ett nystädat rum!

Ska försöka boka en tvättid också, annars kommer snart inget få plats i kassen och allt kommer hamna på golvet, inte okej i ett nystädat rum!

Så nu får jag sätta fart, ska dra igång lite go musik och borsta tänderna, sedan ska dammtussarna darra av skräck!

Ha en bra dag, kära läsare!

Ciao






Blå blå himlar och hav

Ni vet såna dagar då man inte känner ett enda dugg. Man är helt ensam, men känner inte riktigt något behov av att träffa någon, man har tusen saker man kan, och ibland borde, göra, men ingen lust att göra det...

Idag är en sån dag.

Solen skiner utanför mitt fönster, men jag vill mest bara ligga inne i sängen och göra ingenting. Jag borde städa, för det behövs verkligen, men jag vill inte. Jag känner mig så otroligt ensam då alla verkar ha åkt hem eller till fjälls då vi är lediga fram till nästa söndag. Samtidigt känenr jag inte riktigt något behov av att träffa någon alls. Jag är inte sugen på att träna heller, även fast jag vet att det brukar göra mig på bättre humör.

Nä, idag blir en riktigt lazy dag, men för min egen skull ska jag ge mig ut på en stärkande promenad så jag får lite D-vitamin i kroppen, förhoppningsvis kanske mitt humör blir lite bättre också. Kvällen komemr bli lugn, tror det får bli en film och popcorn och tidig sömn. Med reservation för förändring såklart!

Hoppas mina läsare har en bättre dag än jag, gör det bästa av den!

Ciao